top of page
Writer's pictureRaimonds Švanks

Ceļu remonts pēc vētras — uzzini, kā šūnbetons var palīdzēt!

Aizvien agresīvāki laikapstākļi Latvijā būtiski ietekmē ceļu apstākļus. Spēcīgas lietusgāzes rada izskalojumus un ceļmalu nogruvumus. Šādās situācijās ir nepieciešama ātra reakcija un tādu var nodrošināt šūnbetons.



Birstošie materiāli ir īslaicīgs risinājums.

Tradicionālie materiāli, piemēram, šķembas, grants vai smiltis nedarbojas labi. Tos nevar perfekti sablietēt un izskalojuma vietā turpinās materiāla nosēšanās, tikai pēc sešiem mēnešiem sasniedzot pilnīgu sablīvēšanos. Turklāt šie materiāli joprojām ir jutīgi pret turpmāku izskalošanos. Standarta betons arī nav risinājums, jo tas ir smags (nosēžas gruntī), tam trūkst salizturības, un tas rada apgrūtinājumus, ja vēlākā laika periodā nepieciešami ceļa pārbūves darbi.


Piemērots un praksē pārbaudīts risinājums - šūnbetons.


Šūbetonam ir daudz priekšrocību salīdzinājumā ar tradicionālajiem materiāliem ceļu atjaunošanai pēc izskalojumiem un nogruvumiem:


  • Tas ir tūlīt pieejams.

  • Iestrādes brīdī tas ir ļoti plūstošs, tāpēc tas aizpilda visus tukšumus un vietas kur pat fiziski nav iespējams piekļūt, tādējādi pilnībā atjaunojot ceļa stabilitāti.

  • Šūnbetonam iestrādes laikā nav nepieciešama nekāda veida vibrēšana, blietēšana vai blīvēšana, tāpēc nepastāv risks, ka var tikt bojātas inženierkomunikācijas.

  • Šūnbetons ir daudz vieglāks par grunti, taču ļoti izturīgs. Tā struktūra, kas ietver gaisa šūnas, nodrošina salizturību, siltumizolāciju, turklāt, ja vēlāk ir nepieciešams, tas ir viegli izrokams un apstrādājams.

  • Šūnbetons ātri sacietē, tāpēc galīgā seguma atjaunošana ir iespējama dažu dienu laikā.

  • Šūnbetona izmantošana ir ļoti rentabla gan darbaspēka, gan aprīkojuma ziņā.

  • Aizpildot izskalojumu ar šūnbetonu, materiāla transporta CO2 nospiedums un izmaksas ir 10 reizes zemāki nekā to darot ar tradicionālajiem birstošajiem materiāliem.


Attēlos redzamajam ceļam pietika izveidot veidņus pie nogruvuma un aizpildīt to ar šūnbetonu. Kad bedre un visas spraugas bija aizpildītas, tika uzklāta asfalta kārta. Visa darbība aizņēma tikai divas dienas, un kopējais remonta laiks no vētras līdz pabeigšanai bija tikai viena nedēļa!


Šūbetons nav tikai piemērota alternatīva tradicionālajiem birstošajiem aizpildījuma materiāliem. Tas ir arī ievērojami labāks, stabilāks un ilgmūžīgāks risinājums ceļu atjaunošanai pēc izskalojumiem un nogruvumiem.


Šūnbetons var palīdzēt daudzās ar ceļu saistītās situācijās. Tas ir lieliski piemērots vājas nestspējas grunts stabilizēšanai, uzbērumu nostiprināšanai, tiltu un satiksmes pārvadu balstu nostiprināšanai. Šūnbetons pilnībā novērš problēmas, kas saistītas ar grunts nogulsnēšanos un pārvietošanos.

SKYSTONE SIA sniedz augstākās kvalitātes šūnbetona pakalpojumus. Neatkarīgi no tā, vai tas ir valsts, pašvaldības vai privāta ceļa remonts, esošā zemes ceļa pārveidošana par jaunu, gludu ceļu, kas kalpos gadiem ilgi, vai pagaidu ceļa izbūve, šūnbetons atbilst prasībām un ietaupa naudu, laiku un enerģiju.


Sazinieties ar mums zvanot uz 29 83 63 43, vai rakstot uz info@skystoneprof.com lai noskaidrotu, kā šūnbetons var noderēt jūsu ceļu remonta projektiem. Ar mūsu pieredzi un augstas kvalitātes šūnbetonu mēs varam nodrošināt izturīgus un efektīvus risinājumus.


Saistītās tēmas:

440 views0 comments

Comments


bottom of page